ZigaForm version 5.2.6

ProfiBroker

Sme dostupní a pracujeme 100 % ONLINE  |  Premýšľate ako ušetriť na hypotéke alebo uvažujete nad vlastným bývaním ? Pomôžeme Vám na diaľku  |  Napíšte nám na info@profibroker.sk alebo nám zavolajte+421 948 890 584  |  Musíte si vybrať novú poistku alebo zisťujete, že tá existujúca nie je bez chyby ? Nemusíte tápať, poradíme Vám každý deň ONLINE alebo cez telefón  |  Napíšte nám na info@profibroker.sk alebo nám zavolajte +421 948 890 584  |  Vyplňte kontakty cez naše formuláre, pošlite nám email alebo zavolajte  |  Poradíme Vám bezpečne. Bez čakania. Na diaľku. A zadarmo.

NAJVÝHODNEJŠIA HÝPOTÉKA A PREČO JU RIEŠIŤ SO SKÚSENÝM SPROSTREDKOVATEĽOM ?

Za posledné roky sa na trhu hypoték deje veľké „boom“ . Nakoľko záujem o svoje vlastné bývanie alebo o nehnuteľnosť ako investíciu je stále väčší záujem je prirodzené, že veľa klientov práve ako spôsob financovania využíva hypotéku. Je to logické nakoľko podmienky zo strany bánk sú stále atraktívne avšak ako sa vie klient rozhodnúť pri výbere banky, ktorá je tá správna ?

Viete o tom, že hypotéka s najnižším úrokom nemusí byť vždy tá najvýhodnejšia? Väčšina ľudí si to stále neuvedomuje. Pritom keby si porovnali ponuky úverov detailnejšie, mohli by platiť menej. Aj preto sa čoraz viac Slovákov pri hypotékach radí s finančnými sprostredkovateľmi. Aké to má výhody? 

Väčšina klientov pri hypotéke považuje za najdôležitejšiu úrokovú sadzbu, následne až po úroku je pre klientov najdôležitejšia výška úveru a mesačná splátka . Čo je pre klientov ako menej dôležitý rozhodovací faktor je fixácia úrokovej sadzby alebo celkové preplatenie úveru alebo možnosť realizácie mimoriadnych splátok.

Najnižší úrok ale neznamená vždy aj ten najvýhodnejší úver.

Získať výhodnú úrokovú sadzbu sa pri úveroch snažia banky podmieňovať aj doplnkovými produktami a to najmä poistením úveru, poistením nehnuteľnosti, zriadenia aktívneho účtu v danej banke a pod. Práve tieto produkty sa môžu v konečnom dôsledku pretaviť do ďalších poplatkov a celý úver môžu predražiť . Vyššia úroková sadzba môže byť stanovená aj percentom financovania nehnuteľnosti, lokalitou nehnuteľnosti alebo raitingom klienta.

Klienti, ktorí nespĺňajú “ideálne kritériá” bánk, si za hypotéku vždy priplácajú viac. Faktorov ovplyvňujúcich úrokovú sadzbu je veľa a TOP úroky z reklamy obvykle získajú len klienti s najlepším ratingom pre danú banku.

Ako sa zorientovať v ponukách z bánk ?

Pre bežného klienta je to naozaj namáhavý proces a práve preto stále viac platí, že klient pred návštevou bánk a vypracovania ponúk zvolí radšej možnosti kontaktovania sa na sprostredkovateľa, ktorý mu bezplatne vypracuje ponuku a porovná nezávisle podmienky . Samozrejme klient okrem časovej úspory získava aj celkové vybavenie, odborný a individuálny prístup nakoľko za našu spoločnosť platí, že pre nás je klient na prvom mieste . Odporúčam pozrieť referencie .

Čo klienti najviac oceňujú a považujú za najväčší prínos pri riešení hypotéky cez sprostredkovateľa ?

  • Prehľad o celom trhu, objektívnosť a nezávislé porovnanie bánk
  • Rýchle a jednoduché vybavenie bez starostí
  • Pomoc s katastrom alebo znaleckým posudkom
  • Výhodnejšíe podmienky na úvere, ktoré by si sami nevyjednali
  • Čestná a priama komunikácia
  • Individuálny prístup

Náš hlavný partner FinGO.sk to uviedol v 10 bodoch :

10 rád, prečo riešiť hypotéku s finančným sprostredkovateľom

1. Sprostredkovateľ spolupracuje so všetkými bankami a pozná špecifiká každej z nich. Na rozdiel od pracovníka v konkrétnej banke teda môže zohľadniť vašu situáciu a vyselektovať vopred tie banky, kde bude pre vás najvhodnejšie podať žiadosť o úver.

2. Na rozdiel od vás má sprostredkovateľ vždy aktuálne a komplexné informácie, ktoré vám pomôžu riešiť hypotéku efektívnejšie a rýchlejšie, ako by ste sa k jej ideálnemu riešeniu dopracovali vy sami.

3. Na pobočke banky vám nepovedia, že by vám v inej banke schválili vyšší úver, lepší úrok či uznali problematickú nehnuteľnosť. Naopak, skúsený sprostredkovateľ pozná výhody, ale aj háčiky úverových produktov, ktoré by mohli váš úver predražiť. Môžete s ním preto získať lepšie podmienky a často usporiť aj nemálo peňazí.

4. Sprostredkovateľ môže zabrániť tomu, aby sa váš úver spracovával v bankách, kde by vám vzhľadom na váš profil alebo typ zabezpečenia hypotéky hrozilo schválenie horších podmienok alebo dokonca zamietnutie vašej žiadosti. To by malo negatívny vplyv na vaše hodnotenie v úverovom registri.

5. Maklér vie objektívne lepšie vyhodnotiť vaše možnosti úverovania obzvlášť v súčasnosti, kedy sa dostupnosť hypoték zhoršila. Netýka sa to len obmedzení ohľadom pandémie, ale aj sprísnených nárokov na finančnú rezervu klienta či obmedzenia ohľadom úverového stropu podľa opatrení NBS.

6. Obzvlášť dôležité je správne postupovať, ak už nejaké úvery máte. Ak totiž chybne zhodnotíte svoje možnosti, môžete si neuváženou žiadosťou o úver v jednej banke zablokovať ďalšie možnosti v inej banke, či už by šlo o dofinancovanie hypotéky alebo konsolidáciuvašich úverov.

7. V bankách obvykle riešia pobočkoví pracovníci len konkrétnu potrebu klienta bez toho, aby zvážili dosah na jeho ďalšie finančné plány. Tomuto sa vyhnete, ak požiadate o pomoc finančného agenta, ktorému poviete o vašej situácii a cieľoch, ktoré pri výbere a nastavení úveru zohľadní.

8. Sprostredkovateľ sám s ohľadom na vašu situáciu a plány môže pomôcť nastaviť mesačné splátky tak, aby ste si popri splácaní hypotéky dokázali peniaze aj odkladať a investovať, poradí aj s výberom investičného produktu. Budete si tak tvoriť rezervu na prípadné opravy či rekonštrukciu bývania.

9. Pri kúpe nehnuteľnosti banka vyžaduje, aby bola založená nehnuteľnosť aj poistená. Keďže ide o váš majetok, neuzatvárajte poistku len v rozsahu požadovanom bankou. So sprostredkovateľom si ju nastavíte tak, aby chránila váš majetok komplexne. Maklér vám nastaví aj životné poistenie, ktoré vám pomôže pri nečakaných udalostiach spojených so stratou príjmu, kedy by ste úver nedokázali splácať. Ochránitetak seba, aj svoju rodinu.

TIP: Ak hľadáte najvýhodnejšiu hypotéku nechajte si vypracovať nezávislú ponuku aj od nášho špecialistu. Môžete nás navštíviť na pobočke v Nitre na adrese Riečna 1 alebo sa snami môžete spojiť telefonicky, online, e-mailom.

Ak ste si zvolili možnosť riešenia hypotéky cez finančného sprostredkovateľa tak si určite pozrite najskôr jeho referencie .